Torq tävlingsdräkt dam

Details

Promotions

Specialerbjudande
kr 1 899

Variations

Add to cart options

Product Actions

Additional Information

Torq -  En extremt hydrofobisk tridräkt utvecklad tillsammans med norska landslagstriathleter


Torque, eller vridmoment på svenska, är nyckeln till ett framgångsrikt triathlonutövande. Den vridande kraften som likt en propeller för dig framåt i vattnet, kraften som skapar rotationen som ger högsta möjliga effekt på pedalen och hemligheten bakom effektiv löpning. 


Med det här i åtanke har vi tagit fram den ultimata tridräkten för att matcha de tre disciplinernas, och inte minst utövarna självas, höga krav. I nära samarbete med de norska triathleterna har vi fortsatt utvecklingen av den första prototypen, som var med och skrev historia på Bermuda, tills vi hittade den perfekta balansen mellan hydrofobi, flexibilitet, passform och bekvämlighet. På tävlingsdagen är det marginaler som avgör och det råder inga tvivel om att Torq är dräkten som kommer att ge dig den lilla avgörande fördelen. 


Den ärmlösa heldräkten har en kompromisslös passform som inte ger vattnet någon chans att skapa drag och onödigt motstånd som bromsar dig. Trots det är det extremt hydrofobiska materialet rejält elastiskt så att du kan andas obehindrat när du pressar hårt på pedalerna, otroligt snabbtorkande och har den behagliga känslan som du vill ha när du är ute på de längre distanserna. Vår samarbetspartner, den ledande paddingspecialisten Elastic Interface, levererar här en helt nyutvecklad triathlonpad tillverkad av återvunna material. Paden minskar pressure peaks, som ofta uppstår när du står i den aerodynamiska tripositionen, och det är en minst lika viktig egenskap för en pad som elasticitet, maximal andningsförmåga och att den är snabbtorkande. Alla dessa egenskaper bockar paden i Torq av med lätthet. 


Att få i sig näring under prestation är ofta en avgörande detalj, och fickan som sitter på ryggen gör att du kan ta med dig den näring som behövs. Slitstyrka och hållbarhet är i stort fokus i vårt hållbarhetsarbete. Varenda detalj måste ha ett syfte och förbättra dräkten. Elastiska band runt dragkedjan gör den både mer hållbar och gör det lättare för dig att ta av dräkten på egen hand. Dragkedjeskydd på insidan och ett nackskydd gjorda av samma hydrofobiska material som dräkten innebär att skav numera hör till historien.


Ta vara på chansen att kunna tävla i samma dräkt som de professionella norska landslagstriathleterna!


•    Material som är extremt hydrofobiska för minst möjliga motstånd
•    Tight passform för att du ska prestera bättre i vattnet och vara mer aerodynamisk på cykeln
•    Helt ny pad från världsledande Elastic Interface utvecklad specifikt för triathlon
•    Ficka bak på ryggen som är lättåtkomlig från båda sidor med plats för näring på tävlingsdagen
•    Dragkedja över ryggen som är förstärkt med elastiska band för att öka livslängden än mer
•    Skavskydd över dragkedjan och i nacken
•    ITU-godkänd
•    Kan designas helt fritt, utan att funktionaliteten påverkas

Torq är en dräkt framtagen för tävlingsdagarna, tillfällen som de flesta delar med klubb- och träningskamrater. Därför var målet även, utan att kompromissa med funktionaliteten, att ta fram en dräkt som kan designas helt enligt dina önskemål – med Torq är allt möjligt!

Padden är utvecklad i samarbete med italiensk-baserade padspecialisten, Elastic Interface och är könsspecifika.

Denna produkt har en extremt tight passform. Den är gjord för att sitta så tight som möjligt på kroppen och passformen brukar ofta kallas för "second skin". Vänligen överväg att gå upp en storlek om du är osäker eller om dina mått är mittemellan två storlekar.